Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe roladki z mozzarellą i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Drobiowe roladki z mozzarellą i natką to świetna kompozycja drobiu z serem.

Drobiowe roladki z mozzarellą i natką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z mozzarellą i natką

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • przyprawa jarzynka
  • 6 plastrów mozzarelli
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • sałata do podania

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z mozzarellą i natką
Piersi z kurczaka myjemy, nacieramy jarzynka i rozklepujemy, następnie układamy po około 3 plastry mozzarelli i posypujemy posiekaną natką, zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami, na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem masła i smażymy roladki na złoty kolor z wszystkich stron, roladki smażymy pod przykryciem by doszły równo w środku, Podajemy z mieszanką sałat.
Drobiowe roladki z mozzarellą i natką
Piersi nacieramy jarzynką i rozklepujemy
Drobiowe roladki z mozzarellą i natką
nastepnie ukłądamy po około 3 plastry mozzarelli
Drobiowe roladki z mozzarellą i natką
posypujemy natką pietruszki i zawijamy w roladki
Drobiowe roladki z mozzarellą i natką
roladki smazymy na rozgrzanym tłuszczu z wszystkich stron