Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z salami i pomidorami
Filet duży rozcinamy na trzy płaty które lekko rozbijamy.Mięso doprawiamy solą i pieprzem a od środka posypujemy pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Na każdy kawałek układamy po 2 plasterki salami u mnie z pieprzem,na to układamy plasterek żółtego sera,na to pokrojone w cząstki pomidory suszone z oleju,krążki pora i kawałki orzechów włoskich .Całość skrapiamy lekko olejem z pomidorów, Zwijamy roladki .Roladki obtaczamy w mące razowej jajku i bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami.Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.Roladki przekładamy do naczynia do zapiekania i wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na około 30-40 minut.. POLECAM!!!
zbysiowa
gosia56
Bardzo dziękuję ;)roladki smakowały na prawdę wybornie.
gusia1000