WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1926]

Drobiowe świderki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świderki/szaszłyki z piersi kurczaka grillowane na tacce na grillu tradycyjnym ogrodowym. Szybkie i smaczne.

Drobiowe świderki z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe świderki z grilla

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • Przyprawa do grilla
  • Sól do smaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Drobiowe świderki z grilla

ETAP 1:

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na cienkie paski. Paski przełożyć do miski. Wlać olej. Przecisnąć do mięsa czosnek. Doprawić do smaku solą i przyprawą do grilla. Wymieszać.

Paski nabijać na patyczki do szaszłyków. Ułożyć je na tacce aluminiowej. Grillować, aż się zrumienią ze wszystkich stron.

Podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.

Drobiowe świderki z grilla
Świderki drobiowe w trakcie grillowania na grillu
Drobiowe świderki z grilla
Przygotowane świderki drobiowe ułożone na tacce
Drobiowe świderki z grilla
Paski mięsa drobiowego wymieszane z olejem i przyprawami
Drobiowe świderki z grilla
Piersi kurczaka pokrojone na cienkie paski