agusol

agusol

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Doskonałe szaszłyki, które mogą zaskoczyć gości na grillowym przyjęciu. Doskonałe połączenie smaków i niespodzianka - suszona śliwka w środku.

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego

Składniki:

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego

 

  • 500g mięsa mielonego z indyka ( udziec, piersi)
  • kilka długich plasterków boczku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Ulubiona przyprawa do grilla
  • sól i pieprz do smaku
  • śliwki suszone
  • musztarda

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego
Mięso ze wszystkimi składnikami (oprócz boczku, śliwek suszonych i musztardy) dobrze wyrobić na jednolitą masę. Śliwki suszone 2 – 3 sztuki nadziewamy na namoczone patyki do szaszłyków i obtaczamy mięsem mielonym następnie owijamy boczkiem posmarowanym musztardą. Grillujemy z każdej strony na rumiany kolor. Smacznego