Sposób przygotowania:
Drobne ciasteczka z czekoladą i kokosemPrzygotowanie ciasta:
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone masło,żółtka roztrzepane z cukrem pudrem i ocet.
Szybko zarabiamy ciasto.
Rozwałkowujemy na lekko posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 4-5 mm. Wykrawamy małą foremką ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do ok.180 stopni piekarnika. Pieczemy na złoty kolor ok.10 min.
Po upieczeniu ściągamy z blaszki i studzimy.
Etap końcowy:
Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej według przepisu na opakowaniu.
Wiórki kokosowe barwiony na czerwono dodając odrobinę czerwonego barwnika.
Ciasteczka smarujemy rozpuszczoną czekoladą za pomocą pędzelka. Obtaczamy w zabarwionym kokosie. Odkładamy do zastygnięcia polewy.