Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowe ciasteczka są najlepsze, a wystarczy dosłownie kilka składników i niewielką ilość czasu, żeby cieszyć się pysznym smakiem. Najlepiej smakują z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam.

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami

Składniki:

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru )
  • pół szklanki cukru pudru
  • pół szklanki rodzynek
  • 2 średnie jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag mlecznej czekolady
  • 15 dag masła lub margaryny

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami
1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.

2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Ciasteczka pieczemy około 25 minut do zrumienienia.

4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.



Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.