Sposób przygotowania:
Drożdżak
Rozczyn:
Drożdże+1/3 szklanki ciepłego mleka+4 łyżeczki cukru-z 1/2 szklanki wymieszać i pozostawić na ok.10 min.do wyrośnięcia.
Przygotowanie:
Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.Do rozczynu dodajemy wszystkie składniki-pod koniec dodać ciepłe mleko-wymieszać,ciepłą margarynę lub masło i wymieszać.Ciasto przekładamy do blachy ( wysmarowaną i posypaną bułką tartą).Pozostawić do wyrośnięcia.Ja nagrzewam piekarnik do 50 st. i wkładam ciasto aby szybciej wyrosło.W międzyczasie robię kruszonkę,posypuję wyrośnięte ciasto i piekę 40 min.w temp.170-175 stopni.Smacznego:)
Drożdże+1/3 szklanki ciepłego mleka+4 łyżeczki cukru-z 1/2 szklanki wymieszać i pozostawić na ok.10 min.do wyrośnięcia.
Przygotowanie:
Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.Do rozczynu dodajemy wszystkie składniki-pod koniec dodać ciepłe mleko-wymieszać,ciepłą margarynę lub masło i wymieszać.Ciasto przekładamy do blachy ( wysmarowaną i posypaną bułką tartą).Pozostawić do wyrośnięcia.Ja nagrzewam piekarnik do 50 st. i wkładam ciasto aby szybciej wyrosło.W międzyczasie robię kruszonkę,posypuję wyrośnięte ciasto i piekę 40 min.w temp.170-175 stopni.Smacznego:)
caroline1983
Sarenka
junette
luna