Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasteczka wg iziona
Przesiać mąkę(najlepiej od razu na stolnicę), dodać cukier i sól, wymieszać na sucho, dodać rozkruszone drożdże, żółtka jajek i pokrojone w kostkę masło, szybko zagnieść ciasto jak na kruche ciasteczka. Ciasto owinąć w ściereczkę i zanurzyć w zimnej wodzie na 30 min, po tym czasie wyjąc ciasto z wody, odwinąć ściereczkę i osuszyć ciasto przy pomocy papierowego ręcznika. Stolnicę i wałek delikatnie podsypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość około 1/2 cm, wyciąć szklanką ciasteczka i ułożyć na suchej blaszce. Białka jajek do spienienia z cukrem i posmarować nimi ciasteczka, połowę posypać wiórkami kokosowymi, a resztę makiem. Piec w temp.190 st 10-15 min do zrumienienia