Drożdżowe różki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite fajne różki z ciasta

Drożdżowe różki

Składniki:

Drożdżowe różki

 

  • Składniki;
  • kostka masła
  • 50 g drożdży
  • 350 g mąki
  • łyżka wody
  • łyżka cukru
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przygotowania:

Drożdżowe różki
Przygotowanie:
Do najlepiej dużej misy lub wiadra plastikowego ( w zależności od ilości rożków) wrzucić drożdże,łyżkę cukru i łyżkę wody.Odstawić w ciemne,ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy rozczyn będzie miał 100% objętości,wlać do mąki posiekanej uprzednio z masłem,ponownie wyrobić ciasto,włożyć do miski i przelać obficie wodą.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu dosypać 2 łyżki mąki,znów zagnieść,rozwałkować na pół cm grubości.Z ciasta tworzyć kwadraty,dodać na środek dżem,złożyć w trójkąt i piec w temp.175 s.c około 30 minut.