Sposób przygotowania:
Drożdżowe różki
Przygotowanie:
Do najlepiej dużej misy lub wiadra plastikowego ( w zależności od ilości rożków) wrzucić drożdże,łyżkę cukru i łyżkę wody.Odstawić w ciemne,ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy rozczyn będzie miał 100% objętości,wlać do mąki posiekanej uprzednio z masłem,ponownie wyrobić ciasto,włożyć do miski i przelać obficie wodą.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu dosypać 2 łyżki mąki,znów zagnieść,rozwałkować na pół cm grubości.Z ciasta tworzyć kwadraty,dodać na środek dżem,złożyć w trójkąt i piec w temp.175 s.c około 30 minut.
Do najlepiej dużej misy lub wiadra plastikowego ( w zależności od ilości rożków) wrzucić drożdże,łyżkę cukru i łyżkę wody.Odstawić w ciemne,ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy rozczyn będzie miał 100% objętości,wlać do mąki posiekanej uprzednio z masłem,ponownie wyrobić ciasto,włożyć do miski i przelać obficie wodą.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu dosypać 2 łyżki mąki,znów zagnieść,rozwałkować na pół cm grubości.Z ciasta tworzyć kwadraty,dodać na środek dżem,złożyć w trójkąt i piec w temp.175 s.c około 30 minut.