Sposób przygotowania:
Drzewko na śniadanie
Parówkę przecinamy na pół i w jednej połówce nacinamy ją na jednym końcu płyciej, robiąc korzenie drzewa, na drugim końcu więcej tak, aby powstały gałęzie. Z drugiej połówki rzeźbimy małym, ostrym nożem kontury ptaszka, wyszczególniając dziób i skrzydła. Wykrawamy również dodatkową gałąź dla ptaszka. Następnie wszystko podgrzewamy w gorącej wodzie, dzięki czemu parówka nie tylko będzie ciepła, ale też oddzielą się nacięte w niej elementy. Parówkę wyjąć z wody i ułożyć na talerzu kontur drzewa z rozchylonymi górnymi gałęziami i boczną gałązką, usadawiając na niej ptaszka. Z oliwki odkroić jej dwa końce, robiąc z nich oczy ptaka. Szczypiorek opłukać i pokroić na większe części. Ułożyć z niego na talerzu trawkę. Z serów powycinać foremką serduszka i poukładać jako listki drzewka. Paprykę pokroić i porozrzucać jako kwiatki na drzewie. Przy talerzyku położyć bułkę.