agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Dudhi z serem brie

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mało popularne dudhi jest świetnym zastępstwem dla cukinii lub kabaczka. Tutaj z dodatkiem pomidorów, sera brie i koperku.

Dudhi z serem brie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dudhi z serem brie

 

Sposób przygotowania:

Dudhi z serem brie
Zielone dudhi opłukałam pod bieżącą wodą. Osuszyła i pokroiłam w plastry nie grubsze niż 1 cm. Posypałam vegeta- przyprawą uniwersalną, solą , pieprzem i przełożyłam do naczynia. Zapiekałam w piekarniku w temp 180 stopni przez 15 max 20 minut. Pomidory pokroić w plastry. Koperek bardo drobno posiekałam i połączyłam z jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wstawiłam na kilka minut do lodówki. Ser brie pokroiłam w niezbyt grube plastry. Na plastrach dudhi układałam pomidora, następnie ser , z wierzchu polałam odrobiną sosu. Smacznego:)
Dudhi z serem brie
dudhi umyć i pokroić w niezbyt grube plastry
Dudhi z serem brie
drobno posiekany koperek połączyć z jogurtem i czosnkiem
Dudhi z serem brie
ser brie pokroić w plastry niegrubnie niż pół cm
Dudhi z serem brie
na plastrach dudhi ułożyć pomidora oraz ser

Tagi:

sery ser