Sposób przygotowania:
Duet jagodowo - truskawkowy z nutą mięty
Spód: Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem oraz czekoladą. Powstałą masą wylepić tortownicę. Wstawić do lodówki.
Warstwa jagodowa: 2 galaretki o smaku owoców leśnych rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Jagody rozmrozić, zmiksować razem z jogurtem, dodać tężącą galaretkę i wylać na ciasteczkowy spód, ponownie wstawić do lodówki.
Warstwa truskawkowa:Żelatynę namoczyć w małej ilości wody następnie rozpuścić.Truskawki zmiksować z cukrem, listkami mięty i połączyć z ubitą śmietaną na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Wylać na warstwę jagodową.
Schłodzić w lodówce następnie ułożyć na wierzchu truskawki i zalać galaretką truskawkową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Warstwa jagodowa: 2 galaretki o smaku owoców leśnych rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Jagody rozmrozić, zmiksować razem z jogurtem, dodać tężącą galaretkę i wylać na ciasteczkowy spód, ponownie wstawić do lodówki.
Warstwa truskawkowa:Żelatynę namoczyć w małej ilości wody następnie rozpuścić.Truskawki zmiksować z cukrem, listkami mięty i połączyć z ubitą śmietaną na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Wylać na warstwę jagodową.
Schłodzić w lodówce następnie ułożyć na wierzchu truskawki i zalać galaretką truskawkową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
kołczu
agusol
Dziękuję :) Był smaczny :)