Sposób przygotowania:
Duet krewetkowo-fasolowy
Na mała patelnię wlewamy zawartość puszki z fasolą (staramy się nie wlewać całej zalewy), zagotowujemy na małym ogniu z solą, pieprzem i natką oraz passatą .Na drugiej,dużej patelni na odrobinie oliwy podsmażamy delikatnie 3 minuty czosnek przeciśnięty przez praskę z chilli. Następnie dodajemy rozmrożone krewetki,dodajemy odrobinę soli i pieprzu i podsmażamy 2-3 minuty, następnie wlewamy wino i chwilę dusimy. Fasolę z passatą przelewamy na dużą patelnię, mieszamy i dodajemy słodką paprykę,jeszcze odrobinę natki,i ewentualnie cukier (ja dodałam 1,5 łyżeczki), dusimy na małym ogniu jeszcze 3 minuty i gotowe. Ja podałam z grillowaną pszenną bagietką i masełkiem z ziołami. Smacznego :)