Sposób przygotowania:
Dukanowy senik na zimno tęczuś
Sernik trzeba robić partiami,ponieważ kazda warstwa musi steżeć zanim wlejemy następną.W każdym 0,5l wrzącej wody rozpuścić 6 łyzeczek żelatyny(odzielnie).Dwa serki wymieszać z kolorem pomarańczowym i takim samym aromatem i dodać ostudzone 0,5l wody z żelatyną.Tak samo zrobic z pozostałymi serkami tylko jedną porcję wymieszać z żółtym kolorem i cytrynowym aromatem,ostatnie dwa serki zostawiamy białe z aromatem waniliowym.Do pozostałej wody z żelatyną dodać niebieski barwnik,a do ostatniej zielony.Dużą tortownicę wyłożyć folia spożywczą.Wylać pomarańczową warstwę,wstawić do lodówki,jak stężeje wylać żółtą,znów do lodówki,potem galaretkę niebieską,białą warstwę serowa i zielona galaretkę.Wstawiac za każdym razem żeby dobrze stężały warstwy.Na konieć zostawić na noc w lodówce.