WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 607]

Dip czosnkowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeden z najprostszych i najbardziej lubianych sosów na imprezy. Na bazie majonezu i jogurtu z czosnkiem i koperkiem.

Dip czosnkowo-koperkowy

Składniki:

Dip czosnkowo-koperkowy

 

  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo-koperkowy

Sos

Dup czosnkowo-koperkowy
Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i doprawiamy.

Do miśki przekładamy majonez i jogurt naturalny, najlepiej gęsty. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu.

Dodatki

Dup czosnkowo-koperkowy
Posiekany koperek i starty czosnek dodajemy do sosu.

Czosnek obieramy i ścieramy na średniej tarce lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy do sosu. Koper płuczemy i osuszamy. Bardzo drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do wymieszania smaków.


Tagi:

dipy sosy