Sposób przygotowania:
Dip z żurawiną i curry
W dużej misce umieszczamy majonez. Następnie dolewamy do niego sok z ananasa. Do składników dodajemy do smaku sól oraz imbir i curry. Całość posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki (świeża lub mrożona). Na koniec dokładamy suszoną żurawinę (większe kawałki można pokroić, aby były drobniejsze). Dip dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
![Dip z żurawiną i curry Dip z żurawiną i curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dip-z-zurawina-i-curry-334130.jpg)
![Dip z żurawiną i curry Dip z żurawiną i curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dip-z-zurawina-i-curry-334131.jpg)
![Dip z żurawiną i curry Dip z żurawiną i curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dip-z-zurawina-i-curry-334132.jpg)
![Dip z żurawiną i curry Dip z żurawiną i curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dip-z-zurawina-i-curry-334133.jpg)