Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Duszona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Duszoną kapustę podawać do potraw mięsnych, ziemniaków.

Duszona kapusta

Składniki:

Duszona kapusta

 

  • 1 porcja:
  • 15 słodkiej kapusty
  • 1 kwaśne jabłko
  • 6-8 śliwek (suszonych lub świeżych)
  • garstka rodzynek
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta
Pokrojoną w paski kapustę dusić na oleju pod przykryciem 10 minut, następnie dodać jabłko ze skórka posiekane w paski. Śliwki i kilka rodzynek (namoczone) i także dodać. Wszystko dusić do miękkości. Na koniec podsmażyć bez pokrywki.