Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Duszona kapusta w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna duszona kapustka jako dodatek do obiadu

Duszona kapusta w śmietanie

Składniki:

Duszona kapusta w śmietanie

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/3 szklanki śmietanki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta w śmietanie
Poszatkowaną kapustę włożyć do garnka.  Podlać odrobinką wody i wlać śmietanę. Kapustę dusić na małym ogniu przez kilka minut, aż zmięknie. Doprawić do smaku solą, cukrem , koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Smaczny dodatek do ziemniaków .

Tagi:

kapusta