Sposób przygotowania:
Duszona kiełbaska z jarmużem do ziemniaków
Kiełbaskę kroję w plastry. Nie obieram. Cebulę kroję w plasterki. Rozgrzewam patelnię, na patelnię wlewam olej a następnie wrzucam cebulę i kiełbasę. Smażę aż będzie przyrumieniona.
Następnie dodaję chilli i pieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż.
Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje.
Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart.
Smacznego.
Następnie dodaję chilli i pieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż.
Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje.
Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart.
Smacznego.