Lucyna86

Lucyna86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Ogórkowo-pomidorkowy jeżyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysłowy jeżyk sprawi, że każdy gość będzie się uśmiechał i chętnie spróbuje tego, co przyniósł. Polecam.

Ogórkowo-pomidorkowy jeżyk

Składniki:

Ogórkowo-pomidorkowy jeżyk

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowo-pomidorkowy jeżyk
Warzywa myjemy. Na podłużnym talerzyku kładziemy ogórka. Pomidorki koktajlowe kroimy na połowę.

Ser camembert kroimy na małe kawałki i wkładamy między połówki pomidorków.

W ten sposób tworzymy igiełki jeżyka. Na końcu patyczków kładziemy listki bazylii.

Za pomocą wykałaczki i połówki rzodkiewki tworzymy ogonek.