Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Duszona panga w ziołach z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo zdrowo jest jeść rybę , obiad całkiem fajny do robienia bo prosty.

Duszona panga w ziołach z frytkami

Składniki:

Duszona panga w ziołach z frytkami

 

  • 2 płaty panga,
  • 250 g frytki,
  • do smaku koperek suszony Prymat,
  • do smaku pietruszka zielona,
  • do smaku majeranek Prymat,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do polania olej roślinny,
  • 0,5 sztuki pomidor

 

Sposób przygotowania:

Duszona panga w ziołach z frytkami
Rybę płuczemy pod bieżącą wodą następnie suszymy na ściereczce bądź ręczniku papierowym. Kładziemy na sreberko i podsypujemy ziołami : koperek,pietruszka,majeranek,pieprz. Następnie podlewamy odrobiną oleju. Zawijamy sreberko i odkładamy na blaszkę. Na tą samą blaszkę wysypujemy frytki i podlewamy je olejem oraz odrobiną soli je sypiemy. Wszystko tak przyrządzone wkładam do rozgrzanego piekarnika do temp.200 sto. i pieczemy około 20-25min. Smacznego!

Tagi:

panga