aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Duszona wieprzowina z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna duszona wieprzowina z cebulką

Duszona wieprzowina z cebulką

Składniki:

Duszona wieprzowina z cebulką

 

  • 60 dkg schabu kakrkowego
  • 4 cebule
  • 1/2 słoiczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Duszona wieprzowina z cebulką
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w równe plastry. Kotlety z karkówki rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem. Każdą stronę posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na 3 godziny do lodówki. Obraną cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, wyjąć. Na tłuszczu spod cebulki lekko obsmażyć mięso wyjęte z lodówki. Mięso podlać niewielką ilością wody, dodać cebulę i dusić pod przykryciem na małym ogniu pół godziny. Podawać z ziemniakami.