Sposób przygotowania:
Duszone udka kurczaka w cebuli
Udka kurczaka włożyć do miski, wsypać przyprawę do kurczaka, paprykę słodką i ostrą, przyprawę w płynie, natrzeć mieszanką udka. Dodać obrane cebule (przekroić je na ćwiartki), schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Udka z marynatą włożyć do garnka z gorącym olejem rzepakowym i zrumienić z każdej strony z cebulami. Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości udek.
Udka wyjąc na talerz. Śmietanę oraz mąkę dać do wywaru i od razu pałką blendera zmiksować na dość gęsty sos.
Podawać z gotowanymi ziemniakami, koperkiem i np. surówką z marchewki.
Udka z marynatą włożyć do garnka z gorącym olejem rzepakowym i zrumienić z każdej strony z cebulami. Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości udek.
Udka wyjąc na talerz. Śmietanę oraz mąkę dać do wywaru i od razu pałką blendera zmiksować na dość gęsty sos.
Podawać z gotowanymi ziemniakami, koperkiem i np. surówką z marchewki.