Sposób przygotowania:
Duszone ćwiartki z kurczaka w sosie pomidorowym
Ćwiartki dzielimy na udka i podudzia.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy olej i podsmażamy części kurczaka.
Następnie wlewamy wodę ( tyle aby zakryło kurczaka).
Wrzucamy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa i jabłka.
Dusimy około 20 minut na małym ogniu.
Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy.
Dusimy jeszcze około 20 minut.
Smacznego ;)
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy olej i podsmażamy części kurczaka.
Następnie wlewamy wodę ( tyle aby zakryło kurczaka).
Wrzucamy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa i jabłka.
Dusimy około 20 minut na małym ogniu.
Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy.
Dusimy jeszcze około 20 minut.
Smacznego ;)