Sposób przygotowania:
Makaron z tofu, pomidorami i oliwkami
1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i przesmażamy przez chwilkę cały czas mieszając. Uważamy, żeby czosnku nie przypalić, bo będzie gorzki. Następnie dodajemy pomidory z puszki ( całą zawartość ), kukurydzę i tofu pokrojone w kosteczkę. Dusimy całość do miękkości i odparowania płynu. Na koniec dodajemy oliwki przekrojone na pół. Przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do gorących warzyw. Mieszamy.
3. Podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 3 osób.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Danie smakuje również odgrzane na drugi dzień.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do gorących warzyw. Mieszamy.
3. Podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 3 osób.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Danie smakuje również odgrzane na drugi dzień.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Polecam spróbować, ja uwielbiam takie dania :)
mocsłodkości