Sposób przygotowania:
Chrupiące placki ziemniaczane z grzybami
W robocie na tarczy do ziemniaków na placki zetrzeć ziemniaki do miski i zostawić na 20 minut, po czym delikatnie odlać wodę z ziemniaków. Dodać startą cebulę z czosnkiem, kucharka, mąkę, tartą bułkę, jajka, paprykę ostrą i wszystko wymieszać.
Od razu smażyć na rumiano z każdej strony nie duże placki na gorącym oleju i odkładać na talerz.
Prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki średnie, w garnku zalać wodą i tylko zagotować, wylać grzyby na sito.
Masło stopić na patelni, wsypać pokrojoną cebulę i zeszklić, co jakiś cas zamieszać. Wsypać z sita grzyby, sól, pieprz mielony i dusić z 10 minut. Wlać śmietanę i na średnim ogniu gotować z 3 minuty.
Placki podać z grzybami i natką pietruszki.
Od razu smażyć na rumiano z każdej strony nie duże placki na gorącym oleju i odkładać na talerz.
Prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki średnie, w garnku zalać wodą i tylko zagotować, wylać grzyby na sito.
Masło stopić na patelni, wsypać pokrojoną cebulę i zeszklić, co jakiś cas zamieszać. Wsypać z sita grzyby, sól, pieprz mielony i dusić z 10 minut. Wlać śmietanę i na średnim ogniu gotować z 3 minuty.
Placki podać z grzybami i natką pietruszki.
ciasteczka
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2