wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Duszone w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niestety,nie jest to potrawa dla dzieci.Nadaje sie świetnie na kolację ze znajomymi.Można podawać z ziemniakami

Duszone w czerwonym winie

Składniki:

Duszone w czerwonym winie

 

  • lyżka mąki,olej,pieczarki,3/4 szklanki czerwonego wina,2 lyzki konc pomidorowego,sól,pieprz,majeranek

Sposób przygotowania:

Duszone w czerwonym winie
Żeberka umyj,osusz,a następnie podziel na porcje.Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.Poporcjowane żeberka natrzyj przyprawami,oprósz mąką .Na patelni mocno rozgrzej olej.Obsmaż na nim żeberka na złoty kolor.Obsmażone żeberka podlej następnie szklanką goracej wody i duś je na małym ogniu przez ok.15 minut.Następnie dodaj plasterki pieczarek oraz koncentrat pomidorowy,wlej wino i dosyp reszte mąki.Dokładnie wymieszaj w malej ilości wody.Duś jeszcze ok 20 minut.Dopraw