Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Duszone warzywa w jogurcie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Prosta,zdrowa o smaczna potrawa.

Duszone warzywa w jogurcie

Składniki:

Duszone warzywa w jogurcie

 

  • 2 nieduże cukinie,
  • 1 por,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 4 marchewki,
  • 20dag.pieczarek,
  • 1szkl.jogurtu naturalnego,
  • 1/2szkl.bulionu drobiowego,
  • 1pęczek natki pietruszki,
  • 20dag.startego żółtego sera
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa w jogurcie
Pieczarki pokroić w plasterki,a resztę warzyw na kawałki.Zalać warzywa bulionem i jogurtem,doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem ok.20min.Na 5min.przed końcem duszenia posypać je startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

sery ser cukinia