Sposób przygotowania:
Duszone żeberka
Żeberka myjemy, dzielimy mięso po 2 kości, następnie posypujemy przyprawami i odstawiamy na ok 15 min (przyprawy w tym czasie wsiąkną w mięso). Między czasie wstawiamy wodę w czajniku.
Gotowe żeberka obsmażamy z obu stron na dużym ogniu, a następnie przekładamy do garnka. Żeberka zalewamy wrzątkiem do połowy wysokości mięsa i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 45 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy jeszcze 20-30 min. Kiedy cebula będzie miękka wtedy możemy zakończyć duszenie.
Idealnie pasuje z kaszą i ogórkiem kiszonym
Gotowe żeberka obsmażamy z obu stron na dużym ogniu, a następnie przekładamy do garnka. Żeberka zalewamy wrzątkiem do połowy wysokości mięsa i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 45 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy jeszcze 20-30 min. Kiedy cebula będzie miękka wtedy możemy zakończyć duszenie.
Idealnie pasuje z kaszą i ogórkiem kiszonym