laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Duszony koper włoski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super dodatek do dań rybnych

Duszony koper włoski

Składniki:

Duszony koper włoski

 

  • bulwy kopru włoskiego
  • sól szczypta cukru pieprz
  • łyżka oliwy
  • sok z cytryny
  • 50 g masla
  • natka
  • 100 ml wina wytrawne

Sposób przygotowania:

Duszony koper włoski
Bulwy umyć łodygi odciąć. Do gotującej wody wsypać łyżkę soli i cukier. Koper gotować 30 minut. Wyjąć bulwy i ostudzić .Formę wysmarować oliwą i ułożyć przekrojone na pół bulwy. Pokropić sokiem z cytryny przyprawić solą i pieprzem i posypać wiórkami masła. Dodać umytą i posiekaną natkę ,podlać winem. Formę zmknąć i zapiec 10 minut w 200 stopniach