Sposób przygotowania:
Duszony kurczak z warzywami
1. Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na około godziny.
2. Następnie podsmażamy kurczaka na patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około godziny.
3. Kroimy marchewkę, pietruszkę, selera oraz czosnek. Dodajemy pokrojone warzywa oraz cebulę do kurczaka w połowie czasu pieczenia. Podlewamy woda w trakcie pieczenia.
4.Gdy mięso będzie miękkie wykładamy na talerz razem z pieczonymi warzywami.
5. Możemy podawać z ziemniakami, chlebem lub surówką.
2. Następnie podsmażamy kurczaka na patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około godziny.
3. Kroimy marchewkę, pietruszkę, selera oraz czosnek. Dodajemy pokrojone warzywa oraz cebulę do kurczaka w połowie czasu pieczenia. Podlewamy woda w trakcie pieczenia.
4.Gdy mięso będzie miękkie wykładamy na talerz razem z pieczonymi warzywami.
5. Możemy podawać z ziemniakami, chlebem lub surówką.