Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami
Z piersi kurczaka ściągam skórę, myję je i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do miski, dodaję przyprawy, sosy i olej, mieszam całość i odstawiam na godzinę.
Po tym czasie mięso przekładam do woka i obsmażam, nie dodaje już żadnego tłuszczu. Jak mięsko dobrze się obsmaży, wsypuję mieszankę chińską, mieszam, warzywa „puszczą” wodę, jeśli jest mało można dolać trochę wrzątku.
Duszę całość do miękkości warzyw.
Osobno gotuję ryż, mięso z warzywami podaję w jego towarzystwie.
Po tym czasie mięso przekładam do woka i obsmażam, nie dodaje już żadnego tłuszczu. Jak mięsko dobrze się obsmaży, wsypuję mieszankę chińską, mieszam, warzywa „puszczą” wodę, jeśli jest mało można dolać trochę wrzątku.
Duszę całość do miękkości warzyw.
Osobno gotuję ryż, mięso z warzywami podaję w jego towarzystwie.