Sposób przygotowania:
Prosty sernik na herbatnikach maślanych
Tortownicę o średnicy 26 cm,wyłożyć herbatnikami maślanymi.
Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników.
Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników.
Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.