Sposób przygotowania:
Duże bajaderki babkowe
Ciasto z babki zostawić do przeschnięcia około 1 dzień, następnie pokruszyć w palcach na drobno ( ja użyłam babki o smaku wiśniowym z przepisu: https://gotujmy.pl/wisniowo-cytrynowa-babka,przepisy-babki-przepis,235251.html). Do miseczki przełożyć dżem, dodać wiśniówkę i dobrze wymieszać. Dodać do babki i znów wymieszać. Żurawinę poszatkować drobno i razem ze skórką pomarańczową dodać do miski z babką i dżemem. Orzechy posiekać i wymieszać dokładnie z resztą składników. Z masy formować duże kulę, mogą być wielkości piłki do tenisa. Do trzech różnych miseczek wsypać po jednym kolorze posypki a do ostatniej miseczki wsypać kakao. Kulę obtoczyć w posypkach. Na kulę obtoczone w kakao dodać perełki do dekoracji. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego!
weronikaS
monikaT83