Sposób przygotowania:
Dwukolorowe kruche ciasteczka
Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy twarde masło posiekane na mniejsze cząstki. Żółtko wraz z cukrem pudrem i jogurtem mieszamy na gładką masę. Dolewamy do mąki z masłem i siekamy całość. Przed zagnieceniem rękami ciasto dzielimy na dwie części, jedną od razu zagniatamy i chowamy w woreczku do zamrażarki. Do drugiej części dosypujemy kakao i zagniatamy. Również chowamy do zamrażarki. Ciasto wyciągamy po ok. 30 minutach. Wałkujemy na oprószonym mąką blacie na cienki placek (ok.3 mm), posypujemy orzechami i przykrywamy rozwałkowanym ciastem kakaowym. Foremkami wycinamy dowolne kształty. Od nich też zależy ile ciasteczek dwukolorowych nam wyjdzie, ale nie jest to duża ilość- ja miałam ich 15 sztuk. Resztki ciasta zagniatamy razem i już z jednokolorowego wycinamy pozostałe ciemne ciasteczka. Wszystkie przed pieczeniem smarujemy białkiem, ciemne dodatkowo posypujemy po wierzchu orzechami. Pieczemy w temp. 180st C przez ok. 20 minut.