Sposób przygotowania:
Dwukolorowy dukanowy na zimno z czerwoną
Opis przygotowania galaretki: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Dodać zaprawę i wymieszać,Przelać do foremy na tartę.Pozostawić do wystudzenia po czym wstawić na kilka godzin do lodówki. Opis przygotowania masy serowej Przygotować galaretkę i wylać do formy na tartę,gdy stężeje pokroić w kostkę. Sernik trzeba robić partiami,ponieważ kazda warstwa musi steżeć zanim wlejemy następną.W każdym 0,75l wrzącej wody rozpuścić 9 łyzeczek żelatyny(odzielnie).Trzy serki wymieszać z kolorem pomarańczowym i takim samym aromatem i dodać ostudzone 0,75l wody z żelatyną i połowę pokrojonej galaretki.Tak samo zrobic z pozostałymi serkami i wymieszać z żółtym kolorem i cytrynowym aromatem i dodac pozostałą galaretkę. Dużą kwadratową tortownicę wyłożyć folia spożywczą.Wylać pomarańczową warstwę,wstawić do lodówki,jak stężeje wylać żółtąNa konieć zostawić na noc w lodówce.
marietta
miniaeryk
ażetka
rozanka
Ja kupuje Maćkowy np. w Realu,ale możesz zamiast serka użyć gesty jogurt bałkanski lub grecki,efekt będzie taki sam.
ażetka
olimpia200
IwonaF