Sposób przygotowania:
Dwukolorowy krem tropikalny.
Do rondla wlać dwie szklanki mleka,wrzucić połamaną na kawałki czekoladę.Podgrzewać,aż się stopi.Trzy żółtka ubijać z połową cukru i kawą,dopóki masa nie uzyska konsystencji kremu.Powoli dodawać ciepłe mleko z czekoladą.Całość podgrzewać stale mies-
-zając,nie doprowadzić do wrzenia.Krem przelać do miski i ostudzić.Skórkę pomarańczową wsypać do ciepłego mleka z 1/2 l.
na 10 min.,a następnie przecedzić.Trzy żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,powoli dodając ciepłe mleko,w którym moczyła się skórka.
Całość gotować na małym ogniu,uważając,by nie doprowadzić do wrzenia.Następnie ostudzić go i nałożyć do pucharków,na wierzch
umieścić krem czekoladowy.Do chwili podania schłodzić.
-zając,nie doprowadzić do wrzenia.Krem przelać do miski i ostudzić.Skórkę pomarańczową wsypać do ciepłego mleka z 1/2 l.
na 10 min.,a następnie przecedzić.Trzy żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,powoli dodając ciepłe mleko,w którym moczyła się skórka.
Całość gotować na małym ogniu,uważając,by nie doprowadzić do wrzenia.Następnie ostudzić go i nałożyć do pucharków,na wierzch
umieścić krem czekoladowy.Do chwili podania schłodzić.