Sposób przygotowania:
Dynia kiszona solanką z kapusty
Dynię umyć, pokroić na cząstki, wydłubać dużą łyżką gniazdo nasienie oraz część włóknistego miąższu.
Kawałki oczyszczonej dyni obrać że skorki, pokroić w słupki grubości 1cm i wypełnić słoiki.
Do dyni dodać suszony rozmaryn i całość zalać odcedzonym sokiem z kapusty.
Słoiki lekko zakręcić wyparzonymi pokrywkami i ustawić na tacy wyścielonej ręcznikami papierowymi.
Odstawić na kilka dni w temp. pokojowej do odpowiedniego ukiszenia.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Kawałki oczyszczonej dyni obrać że skorki, pokroić w słupki grubości 1cm i wypełnić słoiki.
Do dyni dodać suszony rozmaryn i całość zalać odcedzonym sokiem z kapusty.
Słoiki lekko zakręcić wyparzonymi pokrywkami i ustawić na tacy wyścielonej ręcznikami papierowymi.
Odstawić na kilka dni w temp. pokojowej do odpowiedniego ukiszenia.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.