Sposób przygotowania:
Marynowana cebulka
Cebulkę obieramy.
Do garnka wlewamy wodę, ocet. Dodajemy sól, cukier , obrane ząbki czosnku, pokrojoną plasterki marchewkę ziele i liście laurowe. Wszystko zagotowujemy. Do gorącej zalewy wkładamy obraną cebulkę – gotujemy 15 minut.
Do wyparzonych słoików nakładamy gorące cebulki z czosnkiem (staramy się też aby w każdym słoiczku znalazła się marchewka) i zalewamy je gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem na desce. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, następnie przenosimy do spiżarni. Cebulki gotowe są do jedzenia po około 7 dniach.
Do garnka wlewamy wodę, ocet. Dodajemy sól, cukier , obrane ząbki czosnku, pokrojoną plasterki marchewkę ziele i liście laurowe. Wszystko zagotowujemy. Do gorącej zalewy wkładamy obraną cebulkę – gotujemy 15 minut.
Do wyparzonych słoików nakładamy gorące cebulki z czosnkiem (staramy się też aby w każdym słoiczku znalazła się marchewka) i zalewamy je gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem na desce. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, następnie przenosimy do spiżarni. Cebulki gotowe są do jedzenia po około 7 dniach.