Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Marynowana cebulka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowanie marynowanej cebulki wymaga trochę cierpliwości przy jej obieraniu, ale trud opłaca się w momencie kosztowania, polecam.

Marynowana cebulka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowana cebulka

 

Sposób przygotowania:

Marynowana cebulka
Cebulkę obieramy.

Do garnka wlewamy wodę, ocet. Dodajemy sól, cukier , obrane ząbki czosnku, pokrojoną plasterki marchewkę ziele i liście laurowe. Wszystko zagotowujemy. Do gorącej zalewy wkładamy obraną cebulkę – gotujemy 15 minut.

Do wyparzonych słoików nakładamy gorące cebulki z czosnkiem (staramy się też aby w każdym słoiczku znalazła się marchewka) i zalewamy je gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem na desce. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, następnie przenosimy do spiżarni. Cebulki gotowe są do jedzenia po około 7 dniach.
Marynowana cebulka
Cebulkę ostrożnie obieramy z łupinek strając się nie odcinać końcówek.
Marynowana cebulka
Do garnka wlewamy wodę, ocet. Dodajemy sól, cukier , obrane ząbki czosnku, pokrojoną plasterki marchewkę ziele i liście laurowe. Wszystko zagotowujemy
Marynowana cebulka
. Do gorącej zalewy wkładamy obraną cebulkę – gotujemy 15 minut.
Marynowana cebulka
Do wyparzonych słoików nakładamy gorące cebulki z czosnkiem (staramy się też aby w każdym słoiczku znalazła się marchewka) i zalewamy je gorącą zalewą, dokładnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem na desce. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, następnie przenosimy do spiżarni.