jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Dynia z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tak przygotowane danie możemy podawać do ryżu jako danie gorące. Ja i moja rodzina chętnie jemy je także do chleba.

Dynia z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dynia z kiełbasą

 

  • Składniki:
  • 1-1, 3 kg dyni ( miąższu, już po obraniu i usunięciu pestek),
  • 60 dag kiełbasy,
  • 2 czerwone papryki,
  • Spory pęczek natki pietruszki,
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
  • Świeżo mielona sól morka,
  • 2 duże cebule,
  • Olej do smażenia,
  • Około0,5 litry przecieru pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Dynia z kiełbasą
Cebulę kroimy w kostkę. Tak przygotowaną rumienimy na oleju. Kiełbasę kroimy na dość duże kawałki (kostkę) i dodajemy do cebuli. Chwilkę razem smażymy. Następnym dodanym składnikiem jest pokrojona w kostkę papryka. Dynię kroimy grubą kostkę i dodajemy do całości. Potrawkę podlewamy przecierem, doprawiamy do smaku i gotujemy. Dynia powinna być miękka, ale zachować swój kształt. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Danie porcjujemy. Podajemy na ciepło.
Dynia z kiełbasą
Cebule obieramy, kroimy w kostkę u rumienimy
Dynia z kiełbasą
Do zmiękczonej cebuli dodajemy pokrojoną kiełbasę
Dynia z kiełbasą
W dalszej kolejności dodajemy pokrojoną paprykę
Dynia z kiełbasą
na koniec dodajemy dynię i smażymy do momentu jak zmięknie

Tagi:

dynia kielbasa