Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Dynia z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać ze śmietaną wymieszaną z posiekaną rzeżuchą.

Dynia z musztardą

Składniki:

Dynia z musztardą

 

  • 4 porcje:
  • 1 kg dyni
  • 1 cebula
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 150 ml wody
  • 1 łyżka stołowa keczupu
  • 1 łyżka stołowa musztardy

 

Sposób przygotowania:

Dynia z musztardą
Dynię pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać i dusić razem na szklisto, zalać wodą i gotować 5 minut , zostawić do wystudzenia. Dodać keczup, sól, pieprz i dusić do miękkości.

Tagi:

dynia