ela180752

ela180752

Kucharz
[Przepisów: 6]

Dyniowate w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dyniowate panierowane,obsmażone na zloty kolor

Dyniowate w panierce

Składniki:

Dyniowate w panierce

 

  • kabaczek,cukinia,patison ,dynia/ .Panierka mąka,jajka,bułka tarta,sól ew, przyprawy ,olej.

Sposób przygotowania:

Dyniowate w panierce
Dyniowate,myjemy osączamy,kroimy w cienkie/1 cm/ plastry,lub wzdłuż /obieramy ze skórki tylko kiedy ona jest twarda /.nakłuwamy widelcem /są miękkie / solimy,lub w/g gustu dajemy inne przyprawy.Panierujemy w mące,roztrzepanym jajku i w bułce,/ja dodaję przyprawy do panierki. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor na małym ogniu. jak mają być chrupkie,to bez przykrycia pokrywka.Można patelnię rozgrzaną wysmarować czosnkiem,wlać olei i dodać zioła,paprykę. UWAGA : papryki nie dajemy na patelnię bez tłuszczu,ponieważ cała potrawa będzie gorzka. Życzę smacznego.