Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dyniowe mocaccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Z dynią można wszystko, od obiadu po deser czy taką kakaową kawę na dzień dobry :) Muszę zamrozić spore zapasy puree z dyni na zimę, by móc częściej cieszyć się taką kawką

Dyniowe mocaccino Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dyniowe mocaccino

 

  • 3 łyżki puree z dyni
  • 200 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 czubata łyżeczka kakao rozpuszczalnego
  • 0,25 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 50 ml śmietany 30%
  • Szczypta cukru pudru
  • Szczypta cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe mocaccino
Do rondelka wrzucić puree i wlać mleko, podgrzać. 50 ml wody zagotować, wsypać kawę i kakao, wymieszać. Dodać przyprawę do piernika, wlać do rondelka, wymieszać. Podgrzać całość (temperatura zależy od Waszych preferencji). Śmietankę ubić ze szczyptą cukru pudru. Do szklanki wlać kawę, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, oprószyć cynamonem. Od razu podawać
Dyniowe mocaccino
Etap 1Do rondelka wrzucić puree i wlać mleko, podgrzać.