jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Dyniowo-czekoladowy mus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Do deseru możemy użyć zamrożonej dyni.

Dyniowo-czekoladowy mus Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dyniowo-czekoladowy mus

 

 

Sposób przygotowania:

Dyniowo-czekoladowy mus
Dynie kroimy na mniejsze części. Pokrojoną w kostkę dynię dotujemy. Ugotowaną odcedzamy i miksujemy. Między czasie czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem 2 łyżek mleka. Gorącą łączymy z dyniowym musem. Ważne żeby i dynia i czekolada były ciepłe, wtedy nie powstaną grudki. Masę czekoladowo-dyniową studzimy. Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. Łączymy ją z masą czekoladowo-dyniową. Przed połączeniem odbieramy 3-4 łyżki ubitej śmietanki do dekoracji.
Dyniowo-czekoladowy mus
Dodawanie stopionej czekolady do musu dyniowego