sakura

sakura

Kucharz
[Przepisów: 4]

dżem bananowo-kakaowo-kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy i szybki dżem, gdy nie wiesz co zrobić z bananów.

dżem bananowo-kakaowo-kawowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

dżem bananowo-kakaowo-kawowy

 

  • 6 bananów
  • 80g cukru
  • 80g cukru brązowego
  • 4 łyżeczki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka mocno palonej kawy rozpuszczalnej
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 160ml wody

Sposób przygotowania:

dżem bananowo-kakaowo-kawowy
Z wody, cukru i cukru brązowego gotujemy syrop, wrzucamy pokrojone w plasterki banany i gotujemy do miękkości ok. 20 min. Dodajemy kawę, kakao, miód i cynamon i dokładnie mieszamy. Przelewamy do wyparzonych słoików.
dżem bananowo-kakaowo-kawowy
Składniki: kakao, cukier brązowy, cukier, (poniżej) kawa, cynamon, miód.
dżem bananowo-kakaowo-kawowy
Moje banany pozostały w kawałkach, ponieważ nie lubię gładkich dżemów.

Tagi:

kawa