zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Dżem brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

dżemik brzoskwiniowy na zimę w sam raz

Dżem brzoskwiniowy

Składniki:

Dżem brzoskwiniowy

 

  • 2 kg średnio dojrzałych brzoskwiń
  • 1,5 szk cukru
  • 2 opakowania żel- fruct

Sposób przygotowania:

Dżem brzoskwiniowy
Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki.
Pokroić na kawałki i wrzucić do rondla.
Smażyć około 10 minut, dodać cukier i smażyć kolejne 10 minut.
Wsypać żel-fructy i smażyć jeszcze 3 minuty.
Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić nakrętki.