Sposób przygotowania:
Dżem cytrynowy
Cytryny sparzyć.
Z każdej z nich zetrzeć na drobnych oczkach skórkę.
Cytryny bez skórki pokroić na kawałki, usunąć pestki.
Pokrojone cytryny wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować.
Startą skórkę i zmiksowane owoce wrzucić do rondla lub na patelnię, dodać cukier i smażyć około 15 minut.
Dodać żel do dżemów i smażyć jeszcze około 3 minuty.
Gorącym dżemem napełnić słoiczki i szczelnie zamknąć.
Z każdej z nich zetrzeć na drobnych oczkach skórkę.
Cytryny bez skórki pokroić na kawałki, usunąć pestki.
Pokrojone cytryny wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować.
Startą skórkę i zmiksowane owoce wrzucić do rondla lub na patelnię, dodać cukier i smażyć około 15 minut.
Dodać żel do dżemów i smażyć jeszcze około 3 minuty.
Gorącym dżemem napełnić słoiczki i szczelnie zamknąć.
basia4ab