Sposób przygotowania:
Dżem malinowo agrestowy
Agrest oczyścić ze wszystkich szypułek i liści, tak samo postąpić z malinami. Następnie w osobnym naczyniu zblenderować agrest, a w osobnym maliny. Połączyć razem.
Do papki z owoców dodać galaretkę w proszku i cukier, wymieszać, wstawić na podpalony palnik, dodać Dżemix i mieszać, aż się zagotuje. Przełożyć do słoiczków.
Zakręcić i obrócić do góry dnem na ok. 3-4 minuty. Po tym czasie przełożyć już normalnie do spiżarki.
Do papki z owoców dodać galaretkę w proszku i cukier, wymieszać, wstawić na podpalony palnik, dodać Dżemix i mieszać, aż się zagotuje. Przełożyć do słoiczków.
Zakręcić i obrócić do góry dnem na ok. 3-4 minuty. Po tym czasie przełożyć już normalnie do spiżarki.