Sposób przygotowania:
Dżem mocno wiśniowy
Do dużego garnka wlewamy sok z wiśni, dosypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając.
Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wydrylowane wiśnie. Gotujemy na średnim ogniu 20-2 minut. Czas uzależniony jest od wielkości i soczystości owoców.
Gorący dżem przekładamy do umytych słoików, zakręcamy wieczka. Pasteryzujemy w piekarniku ( 90 stopni ) lub garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut.
Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wydrylowane wiśnie. Gotujemy na średnim ogniu 20-2 minut. Czas uzależniony jest od wielkości i soczystości owoców.
Gorący dżem przekładamy do umytych słoików, zakręcamy wieczka. Pasteryzujemy w piekarniku ( 90 stopni ) lub garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut.