agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

dżem morelowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

dżem morelowy................

dżem morelowy

Składniki:

dżem morelowy

 

 

Sposób przygotowania:

dżem morelowy
Owoce umyć, posegregować na bardzo i mniej dojrzałe. Owoce bardziej dojrzałe, przepołowić i wyjąć pestki, włożyć do rondla z odrobiną wody i zagotować. Przetrzeć przez sito. Owoce twarde sparzyć wodą, odpestkować i obrać ze skórki. Pokroić na paski. Wrzucić do przecieru. Dodać cukier, smażyć ostrożnie- mieszając. Kiedy dżem stanie się szklisty przekładać przekładać go na gorąco do słoików. Zamknąć przewrócić do góry dnem pozostawić do wystygnięcia